program POST

PO ČEMU JE PROGRAM POST POSEBAN?

Riječ je o potpuno novom i bitno drugačijem pristupu kako pretilosti tako mršavljenu. POST nije dijeta, u njemu nema brojenja kalorija, zabrane nekih ili velike skupine namirnica, iscrpljujućeg vježbana (Više vježbanja, manje jedenja) ni drugih dokazano neučinkovitih načina mršavljenja.

POST drži da je pretilost bolest neprirodnog i nezdravog odnosa prema prehrani, stresu, spavanju i kretanju te da je za ozdravljenje od pretilosti potrebno uspostaviti prirodne, medicinski dokazane i provjerene postupke za rješavanje navedenih poteškoća. Ukratko, za razliku od raznih dijeta koje pretilost promatraju jednodimenzionalno, odnosno samo kao višak kilograma, POST pretilosti prilazi kao sustavnoj bolesti koja se mora liječiti cjelovitim pristupom.

Kao rezultat navedenog pristupa, polaznici POSTA ne samo što mršave i do 50 kilograma, nego i redovito reguliraju krvni tlak i šećer u krvi.

Program se temelji na jedenju u vremenskom okviru od 8 sati, učenju u fiziologiji probave, načinima prehrane, kretanju, spavanju i opuštanju.

KOLIKO JE POST UČINKOVIT?

Učinkovitost programa u POSTU mjerimo na više načina: stupnju mršavljenja i ozdravljenjem od pratećih bolesti (većinom povišenog tlaka, nereguliranog šećer u krvi ili i već postojećeg dijabetesa). Uspješnost bilo kojeg programa mršavljenja ocjenjuje prema (najmanje) dva kriterija: koliki je broj polaznika smršavio najmanje 5 % početne tjelesne težine, odnosno koliko je polaznika smršavjelo 10 % ili više početne težine.

U prošloj su skupini (skupina koja se upisala na tečaj u rujnu 2021. svi polaznici koji su završili Program smršavjeli su najmanje 5 % svoje početne tjelesne težine (uspješnost je bila 100 %; narančasti grafikon). Koliko to iznosi u kilogramima prikazano je na plavom grafikonu.

Što se tiče liječenja visokog tlaka i šećerne bolesti, rezultati su također iznimni.

ZAŠTO JE VAŽNO OBJAVITI KNJIGU POST?

Knjiga iznos četiri razine i skupine znanja o pretilosti i načinima mršavljenja koje koristimo u POSTU:

  1. Postojeća medicinska znanja o uzročnicima pretilosti i načinima mršavljenja
  2. Naša stručno-medicinska iskustva iz Programa koji traje tri godine i kojim smo obuhvatili oko 200 polaznika s iznimno dobrim rezultatima
  3. Pokazatelje učinkovitosti POSTA
  4. Popisom stručne literature koju smo koristili gradeći Program kako bi oni željni proširiti svoje znanje mogli s lakoćom koristiti provjerene izvore.
  5. Iskustva samih polaznika Programa

Objavljivanje knjige omogućit će stručnoj javnosti koristiti se spoznajama do kojih smo došli te ih dalje razvijati i nadograđivati.

Uz to, knjiga će mnogim osobama s pretilošću biti koristan vodič za samostalno rješavanje svog problema.

sva prava pridržana POST Program osječkog smanjivanja težine

POST - Program osječkog smanjivanja težine